Dit zijn de manieren om hoger in Google te komen

Deze titel zal iedereen die een website beheert als muziek in de oren klinken. Het doel van elke website is namelijk om hoger in een zoekmachine te komen. Hoe je daadwerkelijk hoger in Google komt is een lastiger verhaal. Er zijn honderden factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je een hogere positie wilt creëren. Er zijn hierbij twee manieren om hoger in Google te komen, namelijk:

Search Engine Advertising (SEA):
Wanneer je gebruik maakt van SEA is het mogelijk om direct bovenaan in Google te komen. Bij SEA kun je namelijk betaalde advertenties opzetten waarmee je dus letterlijk een positie binnen Google koopt. Je komt hierbij in de betaalde resultaten van Google te staan, deze staan helemaal bovenaan de zoekresultaten. Hierdoor creëer je een opvallende positie bij de bezoeker. Wanneer je een advertentie opstart betaal je een bedrag per klik. Dit bedrag kan erg oplopen en verschillen per zoekwoord. Er wordt hier onderscheid gemaakt tussen twee typen zoekwoorden:

  • Shorttail zoekwoorden:

Dit zijn een of twee zoekwoorden waar vaak een hoog zoekvolume op zit. Door dit hoge zoekvolume zit er vaak ook veel concurrentie op omdat veel mensen in willen spelen op dit zoekvolume. Door een combinatie van beide factoren hebben shorttail zoekwoorden vaak een hogere prijs.

  • Longtail zoekwoorden:

Longtail zoekwoorden zijn drie of meer woorden in een zoekterm. Hierop zit dus ook een lager zoekvolume waardoor er ook minder concurrentie op zit. Door deze factoren zit er ook een lagere prijs aan deze zoekwoorden gebonden.

Search Engine Optimization (SEO):
Bij SEO wordt er een verdeling gemaakt in de organische resultaten van een zoekmachine. Dit zijn de onbetaalde posities die onder de betaalde posities staan. Hierbij kun je dus geen positie kopen, deze moet je verdienen volgens de Google eisen. Om een goede positie in deze ranking te genereren moet je jouw webpagina’s optimaliseren. Het zoekmachine optimalisatie proces is een lang en lastig proces waar veel kennis voor nodig is. Bedrijven hebben deze kennis of tijd soms zelf niet in huis, hierdoor besteden ze dit vaak aan een digital marketing bureau of specialist.

spacer